Archief

donderdag 10.01 2013
  Villagers + Robin Borneman
  • concert
  • Doornroosje
  • Open: 20:00
    Start: 20:30
  • Normaal 15,00
     

Bekijk fotoverslag

Begin januari brengt de Ierse band Villagers het nieuwe studioalbum {Awayland} uit bij Domino Records. {Awayland} is de opvolger van het alom bejubelde debuut 'Becoming a Jackal' uit 2010. {Awayland}, geproduceerd door zanger Conor O'Brien en gitarist Tommy McLaughlin, staat wederom vol prachtige liedjes. Soms ingetogen, soms overrompelend, maar altijd uniek in zijn eigen idioom. Nieuw is het gebruik van elektronica. Dit is geen verkapte poging tot cross-over, maar een subtiele toevoeging die op natuurlijke wijze in het geluid van Villagers past.

Conor O'Brien laat met de nieuwe songs horen dat hij een van de origineelste songwriters van dit moment is. Eentje die zich blijft ontwikkelen en de grenzen van zijn composities steeds weer verlegt. Villagers heeft sinds 2010 een steeds groter wordende schare fans voor haar prachtige songs weten te winnen. Door eindeloos veel optredens, sessies, festivalshows, maar vooral ook door heel veel mond-tot-mond-reclame. 

Villagers is een band die het op het podium altijd waar maakt. Conor kan als geen ander een rumoerig publiek tot zwijgen en in verroering brengen als hij met een akoestische gitaar een show opent.

Share
Genre

folk / pop / singer songwriter