Doornroosje
loader

INFO

50 jaar doornroosje

50 jaar Doornroosje

Op 6 december 2018 wordt Doornroosje 50 jaar. Dat vieren we met onze twee kersverse festivals Upon the My-O-My op 8 december en Oscillator op 15 december. Maar we gaan ook op zoek naar de mooiste, spannendste en meest romantische verhalen van bezoekers van de afgelopen 50 jaar: de Sprookjes van Roosje.

Wat is er gebeurd in die 50 jaar? Welke mooie, gekke, bijzondere, vreemde, bijzonder vreemde, en ontroerende dingen zijn er in die 50 jaar gebeurd? Dat kan niemand beter vertellen dan de mensen die ze hebben meegemaakt: de bezoekers van Doornroosje.

Vertel ons jouw verhaal!

 

Over de Sprookjes van Roosje
Doornroosje leeft in hoofden van haar bezoekers. Zij herinneren zich de mooiste verhalen, de meest bijzondere ontmoetingen en raarste avonden. In aanloop naar de verjaardag in december haalt Doornroosje deze herinneringen en verhalen op, om de mooiste verhalen vervolgens te presenteren aan het publiek in een tentoonstelling: ‘’De Sprookjes van Roosje’’.

50 jaar doornroosje

De Nijmeegse Kunstnacht
Tijdens De Nijmeegse Kunstnacht haalde Doornroosje de eerste sprookjes op in De Lindenberg en Studio Oddstream. In de ‘Sprookjes van Roosje’ videobooth deelden bezoekers hun verhaal. Zo werd er verteld over iemands antieke stoel waar Tom Barman van dEUS mee op het podium stond, een gebroken enkel door het stuiterende publiek bij The Beat Farmers, en hoe het zweet van Slayer gewoon in je gezicht spatte.  De oude generatie dacht weemoedig terug aan de tijd dat je in ‘het winkeltje’ nog een ‘blowtje’ kon kopen, en het eerste plakje spacecake dat toch wel een eyeopener was. De jongste generatie deelde Roosje hacks als: “drink bier uit fles”, “neem altijd een tumtum mee naar de wc” en “ga linksvoor staan”.

In Studio Oddstream gooide mediakunstenaar Sjef van Beers het rijke foto-archief van Doornroosje open en liet in zijn kunstinstallatie bezoekers hun eigen ervaringen toevoegen aan het 50-jaar-Doornroosje-foto-archief.

50 jaar doornroosje

Het ophalen van herinneringen smaakte naar meer, daarom gooit Doornroosje vanaf nu de lijnen open: bel de voicemail of schrijf een bericht. We horen graag van je!

Voicemail
Spreek je verhaal in op onze voicemail: 06-1257 5255, vermeld wie je bent, en wanneer je je verhaal hebt meegemaakt!

Schrijf je verhaal
Laat je verhaal achter op dit formulier. Schrijf het van je af, en vertel ons wat jou is bijgebleven aan Doornroosje:
https://goo.gl/forms/ePyL88KZwzF5F4FJ3

Naast onze voicemail en bovenstaande berichtenservice houden we ook de socials scherp in de gaten. Doornroosje vist de mooiste verhalen uit de vijver en keert in december terug naar de Lindenberg om de Sprookjes te presenteren.

50 jaar doornroosje 50 jaar doornroosje 50 jaar doornroosje50 jaar doornroosje