Doornroosje
loader

Nieuws

10.07.19

Op tour door de popgeschiedenis én door Nijmegen

Cursus popmuziekgeschiedenis reist langs de meest legendarische muziekplekken in de stad

‘Een cursus op één vaste plek, dat moet leuker kunnen,’ dacht Arris Roordink. In 2017 hield hij in Nijmegen zijn allereerste cursus popmuziekgeschiedenis, met succes. Na edities in Deventer, Hengelo, Enschede en Den Haag komt de popprofessor nu terug naar Nijmegen voor een nieuwe primeur: een reizende cursus, waarbij hij de deelnemers in twaalf weken letterlijk meeneemt langs de rijke muziekhistorie van de stad.

Voor deze bijzondere editie werkt hij samen met poppodium Doornroosje, dat tevens de uitvalsbasis van de cursus zal zijn. Ook Edwin Niemantsverdriet en Erik Nijsten van Follow the Music dragen hun steentje bij. Deze ras-Nijmegenaren organiseren wandelroutes langs legendarische muziekplekken in de stad en kennen alle verhalen, geruchten en weetjes. Edwin: “Er is hier zo veel gebeurd! Van het huis van Nina Simone tot aan de plek waar Pink Floyd speelde eind jaren zestig. Maar denk ook aan de fameuze optredens die hier plaatsvonden, zoals van The Police, Edith Piaf en Frank Black. Tijdens de cursus gaan we naar enkele van deze locaties, naar daar waar de verhalen nog in de lucht hangen.”

Buiten de schoolmuren
Arris doceert al jarenlang aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. “Als ik in de kroeg of op verjaardagen vertel wat ik doe, hoor ik vaak dat mensen het ontzettend leuk lijkt om die lessen te volgen. Vandaar dat ik de stof sinds enkele jaren ook buiten de schoolmuren deel,” aldus de professor. De reizende cursus wordt ook voor hem een ontdekkingstocht, die lang op zijn verlanglijstje heeft gestaan: “Met vijftig cursisten langs de punkhollen, schouwburgen en jazzkelders van Nijmegen om samen de popmuziekgeschiedenis in te duiken. Dat is toch te gek?”

Inschrijving
De cursus vindt plaats van 2 september tot en met 18 november wekelijks op maandagavond tussen 20:00 en 22:30 uur, meestal in Doornroosje met uitstapjes naar wisselende locaties in de stad. Er is plek voor circa 50 deelnemers. Deelname aan deze cursus bedraagt € 175,- en tickets zijn te koop via deze link. Voor meer informatie over de inhoud van de cursus zie het facebook event of neem contact op met Arris Roordink via [email protected] of 06-19204606.