Doornroosje
loader

Nieuws

Upon The My-O-My
27.08.19

Eerste namen voor Upon the My-O-My 2019 bekend

Op Zaterdag 7 december komt Doornroosje met de tweede editie van Upon the My-O-My. Tijdens het indoor festival kunnen muzikale avonturiers de hele dag hun hart ophalen. In alle zalen van Doornroosje staat een spannend programma met internationale artiesten waar naast enkele publieksfavorieten vooral heel veel te ontdekken valt. De eerste bevestigingen zijn Altın Gün, Fat White Family, L’Épée, De Lorians, Scalping, Trupa Trupa en Go Go Machine Orchestra. Tickets zijn vanaf 30 augustus te koop. Voor vroege vogels geldt tijdelijk een extra scherpe prijs van €25,- voor een dagkaart.

Een echt ontdekkingsfestival
Upon the My-O-My werd voor het eerst georganiseerd in 2018, ter ere van het 50-jarig bestaan van Doornroosje. Op dat verjaardagsfeestje geen terugblik maar het vizier op de toekomst, met interessante acts uit de hedendaagse popmuziek. Het resultaat was een festival dat dwars door lagen en hokjes ging. In december 2019 komt er een vervolg. “Een belangrijke doelstelling van Doornroosje is om nieuwe muziek een podium te geven”, zegt Robert Meijerink, programmeur van het festival. Dat zie je terug in de programmering bij Doornroosjes kleine broertje Merleyn, maar zeker ook in het Valkhof Festival dat door het poppodium wordt georganiseerd. “Je zou het kunnen zien als een indoor variant van het Valkhof Festival, waar je in een willekeurige zaal ineens je nieuwe favoriete bandje kan zien spelen. Dit programma had ook heel goed bij het Valkhof kunnen staan”, aldus Meijerink.

Eerste namen
De eerste aankondiging bevat een gemêleerd internationaal gezelschap. “We kiezen er bewust voor om geen headliner neer te zetten. Bij dit festival gaat het om een kwalitatief en breed aanbod. Je wil de kleinere acts juist een podium geven” zegt Meijerink. Op het affiche zien we onder andere de Nederlands-Turkse band Altın Gün, die met hun Turkse 70’s folk en dansbare funk en rock internationaal veel waardering oogst. Ook de opwindende en gruizige mix van post punk en garage rock ‘n’ roll van Fat White Family komt naar het Nijmeegse festival. Een bijzondere naam is de nieuwe band L’Épée: een Frans-Amerikaanse samenwerking met leden van The Limiñanas, The Brian Jonestown Massacre en actrice Emmaunelle Seigner als frontvrouw. Deze “supergroep” van ervaren muzikanten versmelt Franse melancholiek met een psychedelische 60’s garagesound. Het eerste album van de band komt op 6 september uit. Ook De Lorians, Scalping, Trupa Trupa en Go Go Machine Orchestra staan op het festival. Binnenkort wordt de volledige line-up bekend gemaakt. Tickets voor Upon the My-O-My zijn vanaf vrijdag 30 augustus te koop.

Meer info over het programma en tickets vind je hier.