fbpx

Filters

Hang Youth

Hang Youth

+ Zeldzame

Tuesday 21 December 2021
location:
Doornroosje
date:
Tuesday 21 December 2021
doors open:
20:00 uur
start show:
20:30 uur

Vanwege de huidige coronamaatregelen is de show van Hang Youth op 21 december 2021 verplaatst naar woensdag 8 juni 2022. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Alle kaartkopers zijn per mail op de hoogte gebracht.

Hang Youth houdt bewust het midden tussen een grappig kunstproject, een kwade tweet en een bloedserieuze punkband. In 2020 brachten de Amsterdammers de albums BOEL AAN DE HAND en ALLES MOET BETER uit, met ultrakorte maar radicaal furieuze hardcore poppunk-beukers als ‘WAAROM IS ALLES ZO KK DUUR?’, ‘IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE IV’ en ‘BELASTINGDIENST’.

Uit de voegen barstend van sociale betrokkenheid voeren de jongens hun extreem anarchistische agenda door waar maar kan. Zo speelden ze meerdere primetime televisie en radiomomenten aan gort alswel een illegale bezetting van de Zuid As en ze zijn niet van plan daarmee te stoppen. Begin mei 2021 verscheen de nieuwe plaat HET K-WOORD’. En als het kapitalisme daarna nog niet is gevallen, zal de band genoodzaakt zijn om nog meer albums uit te brengen.

Zeldzame maakt graag energieke muziek en gebruikt daarbij zowel humor maar ook frustraties in zijn dagelijkse leven. Een mengelmoes van verschillende aspecten in zijn persoonlijkheid  samengeperst tot een ongekende stijl. Zijn onorthodoxe lyrics zorgen ervoor dat iedereen die paden kruist met zijn muziek het niet snel zullen vergeten.

genre

punk

Hang Youth

Tuesday 21 December 2021

placeholder