fbpx

Filters

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy

+ Mickie

Sunday 5 June 2022
location:
Doornroosje
date:
Sunday 5 June 2022
doors open:
19:30 uur
start show:
20:15 uur

Jeangu Macrooy begon zijn muzikale reis toen hij op zijn dertiende een gitaar kreeg van zijn ouders en met tweelingbroer Xillan een muzikaal duo begon. In 2014 besloot hij zijn carrière voort te zetten in Nederland en vertrok uit Suriname. Sindsdien is hij niet te stoppen.

Het debuutalbum ‘High On You’ (2017) werd bijzonder positief ontvangen. Het album bestond uit soulvolle persoonlijke songs: een verzameling verhalen over strijd, dankbaarheid, hoop en vertrouwen; ervaringen uit het leven van een jongvolwassene. In 2019 kwam zijn tweede album, genaamd Horizon, uit. Op dit album kwam Jeangu Macrooy steeds dichterbij zijn muzikale vorm. Beter dan ooit wist hij wat hij wilde: een zo eerlijk mogelijk verhaal vertellen. Hij verkent de mogelijkheden van zijn sound van pure pop, tot gospel, tot muziek geïnspireerd op het Berlijnse nachtleven. Op dit moment werkt Jeangu aan zijn derde studio album dat gepland staat voor release in de tweede helft van 2022. De eerste twee singles, A Little Greener met Pete Philly, die onder meer werd uitgeroepen tot topsong op NPO Radio 2, en Worship zijn inmiddels verschenen.

De support deze avond wordt verzorgd door Mickie, een 90’s kid met een stem van fluweel, een hart vol verlangen, en een aangeboren intuïtie voor ijzersterke melodieën. Haar liedjes zijn soulvol en stads: soms dromerig en melancholisch, soms aanstekelijk opgewekt of vol onderhuids verdriet, maar altijd gemeend en recht op het doel af.

genre

pop, soul

media

Jeangu Macrooy

Sunday 5 June 2022

placeholder