fbpx

Filters

Royel Otis

Glory to Glory

Royel Otis

Saturday 23 November 2024
location:
Doornroosje
date:
Saturday 23 November 2024
doors open:
20:00 uur
start show:
20:30 uur

Royel Otis bestaat uit het Australische duo Royel Maddell en Otis Pavlovic. In 2022 braken ze door met de feel-good hit ‘Oysters In My Pocket’.  Na het uitverkopen van headline shows in thuisland Australië, liet de band ook een blijvende indruk achter aan hun eerste optredens in Europa in augustus en september vorig jaar.

Het duurde 3 EP’s (‘Campus’, ‘Bar & Gril’ en ‘Sofa Kings’) en een handvol singles waaronder ‘Oysters in my pocket’, ‘Sofa King’ en ‘Kool aid’, voordat het debuutalbum ‘Pratts & Pain’ verscheen. De release van dat album werd weliswaar een beetje ondergesneeuwd door hun succesvolle bezoekje aan radiostation Trippple J, waar de band een cover speelde van  ‘Murder on the dancefloor’ van Sophie Ellis-Bextor, en het gevolg kennen we inmiddels.

Royel Otis grossiert in zomerse popliedjes en is een dikke aanrader voor liefhebbers van o.a. Bombay Bicycle Club, MGMT, Wallows en Real Estate. De Aussies staan nog slechts aan het begin van een waarschijnlijk succesvolle carrière en we zijn verheugd ze te verwelkomen in Doornroosje.

genre

pop, rock, indie

media

Royel Otis

Saturday 23 November 2024

placeholder