Doornroosje
loader

Buma ROCKS!

Aborted + Paceshifters + Herder + Purest of Pain e.a.

Buma ROCKS! – ‘The international conference and showcase festival for loud music’

Buma Cultuur presenteert de tweede editie van Buma ROCKS!, het evenement dat heavy rockmuziek en metal in al zijn facetten belicht. Op 30 mei 2014, dat is de vrijdag vóór FortaRock, davert Doornroosje in Nijmegen weer op zijn grondvesten met een conferentieprogramma, een netwerk-BBQ en een showcasefestival waarin vijf talentvolle Nederlandse rock- en metalbands worden gepresenteerd aan boekers, managements, labels en liefhebbers uit binnen- en buitenland.

Het middagprogramma van Buma ROCKS! wordt gevuld met een keynote speech, paneldiscussies en rondetafelgesprekken tussen internationale hotspots en de optredende bands. In samenwerking met platenlabel Suburban wordt na de conferenties voor alle aanwezigen een BBQ georganiseerd waar uiteraard voldoende gelegenheid is om te netwerken met professionals uit het genre.

Behoeft deze band nog een introductie? ABORTED staat al jaren bekend als een van de duisterste en ziekste krachten in de deathmetalunderground, maar toen ze hoorden van Buma ROCKS! wilden ze zich toch maar al te graag aanmelden voor het showcase festival. Manager Daniel Regan verklaart: “Aborted wil laten zien waar hun solide reputatie op is gebaseerd. En ze ondersteunen de basisgedachte achter Buma ROCKS!: dat metal uit de Lage Landen zo heavy en uitdagend is als je maar kunt verzinnen!”

Mokerlompe sludge, stoner en doom is wat het zeskoppige gezelschap HERDER over de onschuldige Buma ROCKS!-gangers zal uitstorten, en niet zo’n beetje ook. Na het waanzinnige songmateriaal van het titelloze debuutalbum uit 2011 zal op 22 april 2014 het nieuwe album van Herder, Gods, het grauwe daglicht zien. Zet je schrap, Doornroosje…

High Voltage Alternative Rock, zo omschrijven PACESHIFTERS zichzelf, en dat staat voor een gierende gitaarmuur van gelijke delen punk, grunge en metal, vette rock & roll grooves en zang met ballen. Het derde Paceshifters album BREACH ziet eind deze zomer het licht.

PUREST OF PAIN brengt moderne deathmetal naar Buma ROCKS!: energiek, melodieus en bij vlagen heerlijk bot. Gitarist en componist Merel Bechtold is blikvanger en drijvende kracht achter het vijftal. Haar maniakale podiumpresentatie bleef niet onopgemerkt tijdens de vele. Een eerste full-length album staat voorlopig in de steigers voor eind 2014.

WASTED BULLET, vijfmansband uit Tilburg, omschrijft zichzelf als hard, (maatschappij)kritisch en eerlijk, en haalt en passant Architects en The Ghost Inside aan als referentiepunten. Je hebt ze misschien gezien tijdens de laatste Vans Warped Tour in een uitverkocht Klokgebouw in Eindhoven, of tijdens Eurosonic in Groningen, waar ze hun melodische hardcore keihard en overtuigend neerzetten.

Nieuw in 2014 is dat Buma ROCKS! een partnership is aangegaan met het Deense Copenhell en Music Export Denmark. Van showcasefestival When Copenhell Freezes Over, dat op 1 februari jl. plaatsvond in Kopenhagen en vergelijkbaar is met Buma ROCKS!, komt één band naar Buma ROCKS! 2014. De gelukkige is Redwood Hill, dat volgens de Deense pers uitblinkt in Depressive Nordic Metal. Vice versa mag één van de bands die op 30 mei in Doornroosje spelen namens Buma ROCKS! naar de volgende editie van When Copenhell Freezes Over. 

Om zichzelf te plaatsen rept REDWOOD HILL van ‘post-metal, post-blackmetal, post-hardcore’ en voegt daar bovendien nog vrolijk ‘Depressive Nordic Metal!’ aan toe. Je begrijpt dus wel dat er weinig zonneschijn doordringt tot het vijftal uit Kopenhagen, maar laat je toch vooral verrassen door hun muziek.

Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door Mojo Concerts, FortaRock, Doornroosje en Suburban.

Entreeprijs gehele programma: € 55,- (geïnteresseerden kunnen een motivatieformulier invullen op www.bumarocks.nl (invullen is i.v.m. de capaciteit helaas geen garantie op tickets)

Entree showcasefestival only: € 7,50 (exclusief transactieactiekosten) en zijn hier te koop.