Doornroosje
loader

Nijmeegse Kunstnacht

Afrika Museum @ Merleyn

Spirit of Collection #2

Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht vinden op meer dan 20 locaties verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex speciale cross-overs plaats. In Merleyn is deze nacht het Afrika Museum te gast met Spirit of Collection #2.

Een groep internationale kunstenaars presenteert in Spirit of Collection #2 een nieuwe Afrikaanse werkelijkheid. Op geheel eigen wijze geven jonge makers een eigen stem aan de collectie van het Afrika Museum. Vrijgevochten van hokjes en disciplines strijden zij hoopvol voor erkenning van het verleden en vieren zij een creatieve en optimistische toekomst.

Kunstenaars Serge Kponton, Neelke Jacobs, Fred Ebami, Planet AiRich en Richard Kofi geven je in Merleyn een futuristische totaalbeleving. Ze maken ter plekke een werk dat zich aanpast aan de muziek en de omgeving, geïnspireerd op de visie van Beninse kunstenaar Romouald Hazoumé. Dit wordt extra kracht bij gezet door modellen, gestyled door Planet AiRich, die ronddwalen door het publiek en worden begeleid door de soundtrack van dj Mario Marini. Ieder uur is er een dans- en poëzie-performance van Otion. Al voor je binnen bent wordt je verrast door het Nachttheater, en in het café werkt Remco Visser van Verfbaar aan zijn mural. De geest van de collectie van het Afrika Museum manifesteert zich in vele vormen.