Doornroosje
loader

Roosje ontwaakt

Akwasi

Voor dit event zijn beperkt tickets beschikbaar, er zijn enkel zitplaatsen en mensen die niet tot één huishouden behoren wordt verzocht anderhalve meter afstand te bewaren. Als je binnen anderhalve meter van elkaar mag (en wil) zitten bestel je een ‘Duo Ticket’. Alles over onze corona maatregelen vind je op deze pagina.

In tegenstelling tot eerdere berichten kent deze show één tijdschema:

Deur open: 19:15 uur
Aanvang: 20:00 uur

Akwasi Owusu Ansah (1988, Amsterdam) groeit op in de Bijlmer en Osdorp. Deze Amsterdammer met Ghanese roots heeft bewezen een creatieve duizendpoot te zijn. Tijdens zijn studie als Theatraal Performer aan de Toneelacademie Maastricht, kreeg Akwasi samen met Leeroy en producer Hayzee een platencontract aangeboden bij TopNotch. Hier bracht de succesvolle hiphopformatie Zwart Licht drie albums uit. Met zijn geanimeerde rapstijl en dwingende aanwezigheid is Akwasi op het podium de onbetwiste frontman van de groep.

Naast zijn werk met Zwart Licht focust de rapper zich ook op soloprojecten. Zoals zijn debuutalbum ‘Daar Ergens’. Ook runt een eigen platenmaatschappij genaamd Neerlands Dope en heeft een dictbundel: ‘Laten we het er maar niet over hebben’, die vooral gaat over ongemak in communicatie. Zijn bundel met de impact van een vuistslag bleek meteen een succes te zijn en had binnen drie maanden een vierde druk. Onlangs kwam Akwasi zijn tweede soloalbum ‘Sankofa’ uit. Akwasi laat zich voor dit album inspireren op de wortels van zijn moederland Ghana. Dit is te horen aan de eigenwijze sound van Highlife, Afrobeat en Hiphop. Het album is over het algemeen in Ghana opgenomen en geproduceerd door Mucky.

Na de tragische gebeurtenissen in Amerika nam Akwasi samen met Bizzey het nummer ‘Geen Wedstrijd’ op, een treffende protestsong tegen discriminatie.