fbpx
Afbeelding voor Ali Farka Touré Band & Terakaft

Peace Caravan Presents

Ali Farka Touré Band & Terakaft

zondag 17 december 2017
locatie:
Doornroosje
datum:
zondag 17 december 2017
start:
20:45 uur

Meer dan 10 jaar na de dood van Ali Farka Touré komen zijn voormalige bandleden bij elkaar om een hommage te brengen aan de vertegenwoordiger van de Malinese blues en doen zijn muziek herleven als onderdeel van ‘Peace Caravan’, samen met de Malinese desert-blues band Terakaft.

In het noorden van Mali werd jarenlang het ‘Festival au Désert’ georganiseerd. Dankzij de onveilige situatie aldaar, is het sinds 2012 onmogelijk het festival te laten plaatsvinden. Sindsdien trekt het festival als muzikale karavaan de wereld rond, steeds met andere bands. Dit jaar is de eer aan Terakaft en de Ali Farka Touré Band om de ‘Peace Caravan’ te vertegenwoordigen.
Gitarist en zanger Ali Farka Touré overleed in 2006 en wordt gezien als de grootste blues-muzikant uit Mali. Hij was één van de eerste in West-Afrika die met een elektrische gitaar de oorspronkelijke blues begon te spelen. Tot vandaag staat hij bekend als één van de invloedrijkste Afrikaanse muzikanten ooit.
De Ali Farka Touré Band bestaat onder meer uit zijn oud-bandleden, o.a. de succesvolle gitaristen Afel Bochum, Mamadou Kelly en bandleider Oumar Barou Diallo.

De band Terakaft speelt stevige sahara-blues met invloeden van psychedelica en reggae ritmes. Bandleider en medeoprichter Diara was componist en gitarist van het eerste uur bij Tinariwen en tweede man Sanou is een symbool van de jongere generatie Touareg-gitaristen.
Terakaft wordt samen met Tinariwen beschouwd als de voortrekkers van de ‘desert blues’. In 2015 bracht de band met Alone een album uit dat geproduceerd werd door Justin Adams (o.a. ook Tinariwen en Robert Plant).

Ali Farka Touré Band:
Afel Bocoum – gitaar, zang
Hamma Sankaré – calabas, zang
Oumar Barou Diallo – basgitaar
Mamadou Kelly – gitaar, zang
Aly Magassa – gitaar, zang
Souleymane Kané – djembé, zang

De Ali Farka Touré band start om 20.45 uur en vervolgens is er een vloeiende overgang (zonder pauze) naar de show van Terakaft.

genre

folk, blues, desertblues, malian folk

Ali Farka Touré Band & Terakaft

zondag 17 december 2017

placeholder