Doornroosje
loader

ROOSJE LIVE IN HET PARK - 1,5 METER CONCERT

Amenra

Pothamus

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Dit concert is seated en met 1,5m maatregelen. Het is niet nodig je hiervoor te laten testen. Meer info vind je hier.

Tijdschema (o.v.b.)

19.45 uur – deuren en kassa open
20.45 uur – Pothamus
22.00 uur – Amenra

Amenra heeft in de afgelopen twee decennia een totaal eigen geluid gecreëerd. Het vijftal uit België imponeert op het podium met een intense show inclusief video projecties en rituelen. Zoals de eerdere album titels al doen vermoeden, zijn het een soort religieuze en spirituele bijeenkomsten.  Op 25 juni brengt de Vlaamse post-metal band zijn nieuwe studioalbum ‘De Doorn’ uit via Relapse Records. Het is tevens het eerste Nederlandstalige album, hiermee wordt de Mass I-VI traditie doorbroken. Door in de moedertaal te zingen op ‘De Doorn’ is er nog meer ruimte voor diepgang en expressie. Op 2 & 3 juli komt de band voor twee bijzondere optredens naar het Openluchttheater de Goffert in Nijmegen.

“Engels is de meest geaccepteerde taal in muziek en als je jonger bent, klinkt alles wat niet Engels is raar. Maar naarmate ik ouder werd kreeg ik meer affiniteit met mijn eigen taal en ontdekte ik zoveel meer vrijheid tijdens het schrijven. Je kunt veel dieper gaan, verschillende betekenissen aan woorden hangen en veel poëtischer zijn” – aldus voorman Colin H. van Eeckhout.

De symbolische doorn is – zeker in religieuze termen – een lijdensweg, een transformatie. Het is een teken van kwetsbaarheid en de gewelddadige beschermer, waar schoonheid niet zonder kan bestaan. Omdat de teksten nu nog intiemer zijn, levert ‘De Doorn’ het meest eerlijke album tot nu toe op. Het lijkt alsof tijd en volwassen worden Amenra langzaam doet inzien dat de meest pure reflectie van de mensheid misschien niet in het gitzwarte ligt, maar in het grijze gebied dat licht en donker van elkaar scheidt.

Pothamus uit Mechelen verzorgt de support bij op deze avond. De band mixt op inventieve wijze sludge metal, post rock en tribal soundscapes tot een bezwerende trip. Hun bezwerende debuutalbum ‘Raya’ is afgelopen jaar via Consouling Sounds uitgebracht.

foto: Stefaan Temmerman

Klik hier voor de show op zaterdag 3 juli.