Doornroosje
loader

Anneke van Giersbergen + Colossa

Op 27 september 2013 verschijnt Anneke van Giersbergen’s nieuwe album. De nog titelloze langspeler zal op 23 augustus worden voorafgegaan door een single met bijbehorende clip. Een Europese tournee start midden oktober en wordt begin november afgesloten met 6 optredens in Nederlandse clubs.

Van Giersbergen zocht voor dit album de samenwerking met songwriter & producer Arno Krabman en nam de nieuwe songs op met de leden van haar live band. Anneke zegt hierover: “Ik wilde heel graag weer eens met een groep muzikanten in de studio aan een album werken. Dat lijkt logisch, maar tegenwoordig wordt er, deels omdat het technisch mogelijk is, veel op afstand gewerkt en minder samen opgenomen. We hebben een uniek bandgeluid vast weten te leggen, dat mede ontstaan is door intensief touren met deze specifieke groep muzikanten. Daarbij hebben producer Arno en ik ontzettend veel aandacht aan de kwaliteit van de liedjes besteed. Ik ben dan ook ontzettend gelukkig met het niveau van de nieuwe songs”.

Live tourt Anneke van Giersbergen met veel succes door binnen- en buitenland. Haar “Everything Is Changing”-tour heeft de afgelopen anderhalf jaar meer dan 25 landen aangedaan, waaronder de UK, Duitsland, Frankrijk en verschillende Zuid-Amerikaanse landen. Op haar nieuwe album schittert Anneke onder andere door haar veelzijdigheid. Van intieme ballades tot euforische stadionrock, met het altijd herkenbare emotionele stemgeluid van Van Giersbergen als sprankelend middelpunt.

Bekijk de foto's (Anneke van Giersbe..)
Bekijk de foto's (Colossa)