fbpx
Aquaserge

Aquaserge

woensdag 4 september 2024
locatie:
Merleyn
datum:
woensdag 4 september 2024
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

De uit Frankrijk afkomstige band Aquaserge werd opgericht in 2005. Sindsdien bouwde de band aan een indrukwekkende cultstatus en manifesteerde zich bovenal als een groep zonder muzikale grenzen.

Het filmische geluid van Aquaserge bestaat uit vele genres als psychdelische pop, rock, jazz, noise, ambient, krautrock, klassiek, electronica en avantgarde. Op 24 mei 2024 zag het nieuwe album ‘La Fin de L’économie’ het levenslicht. Het album werd gearrangeerd en geproduceerd door Benjamin Gilbert, gitarist van de band.

Het album is een rock gedreven album doorspekt met electronica, experimentele invloeden, Poppy melodien en audio samples, dada en free jazz. Naar eigen zeggen is het album een ode aan Ennio Morricone, Walter Benjamin, Marguerite Duras, Kim Gordon en Brigitte Fontaine.

Oorspronkelijk is Aquaserge opgericht door Julien Barbagallo, Julie Gasc en Benjamin Gilbert in de Zuid Franse stad Toulouse. Al snel werd Aqauserge een wisselend collectief met vaste steunpilaren Audrey Ginestet en Manon Gilbert. De oprichters van de band stroomden ook door naar bands als Tame Impala, Stereolab en Melody Echo Chamber. Aanrader voor liefhebbers van Stereolab, Forever Pavot, Vanishing Twin, La Femme, Faust en Zappa.

genre

pop, experimental, jazz, electronic

media

Aquaserge

woensdag 4 september 2024

placeholder