Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen voorronde #1

Avtovaz + Ohlsen + Margot

Uit de ruïnes van Partly Disposable en het oude, vijfkoppige Avtovaz is een nieuw, vierkoppig Avtovaz ontstaan. Het nieuwe Avtovaz klinkt harmonieus, soms rauw en hard, maar altijd melodieus. De instrumenten zingen, de muzikanten niet. Ingetogen houding, groots geluid. Geen liedjes, wel muziek. Vanuit internationale perspectieven word je meegenomen op reis door ons universum van verval en bloei. Liefhebbers van Mogwai, Explosions in the Sky, Do Make Say Think en kuddes gnoes zullen zich snel thuis voelen.

Ohlsen is een driekoppige band uit Asten en Nijmegen, bestaande uit Jens van de Meulenhof, Jurian ter Horst en Tjeu Mutsers. De band werd opgericht in 2006 en heeft door de jaren heen een eigen stijl weten te creëren die door de bandleden omschreven wordt als warme, catchy indierock met een vleugje dansbaarheid. In de muziek van Ohlsen hoor je invloeden van bands als The Cure, Foals, Arctic Monkeys, Bloc Party en Editors. Het motto van de band luidt: “Niet te veel zeveren, gewoon spelen.” In 2013 verzorgde de band voorprogramma’s van onder andere Kensington, Valerius en Heavylight. Een jaar later bracht Ohlsen zijn eerste gelijknamige EP uit.

Margot is ontstaan in de herfst van 2012. Na een aantal jamsessies werd besloten om eigen muziek te gaan schrijven. De band kreeg pas echt vorm in de lente van 2013, toen werd besloten uit te breiden naar vijf personen. De rode draad in de thematiek van Margot is vooral de huidige staat van de maatschappij. Actuele thema’s zijn hierbij belangrijk, maar ook de denkwijze die de band heeft over de algehele maatschappij. Afgelopen zomer heeft de band haar eerste EP opgenomen op de HKU in Hilversum. De EP “One of Them” is in november 2014 gereleaset.

 

lees meer