Doornroosje
loader

Balthazar + Fossa

Ze noemden in 2010 hun debuutalbum alvast zelf maar ‘Applause’, de vijf getalenteerde Belgen van Balthazar. De band mocht ook applaus verwelkomen dankzij die originele plaat vol slimme, aanstekelijk groovende liedjes. De songs werden steevast voorzien van inventieve tekstuele kwinkslagen door twee zangers, het prominente vioolspel van Patricia Vanneste en hier en daar een gierende uitbarsting à la dEUS. Op hun tweede album ‘Rats’ (2012) wist Balthazar het eigen geluid verder te verfijnen en werden de liedjes alleen maar mooier, spannender en subtieler.

Het jaar 2014 was relatief rustig voor Balthazar, al verscheen nog wel de nieuwe, bijzonder sierlijke single ‘Leipzig.’ Dit maakte alleen maar nieuwsgieriger naar wat het derde album van het vijftal uit Gent zal brengen. De nieuwe plaat draagt de titel ‘Thin Walls’ en verscheen dit voorjaar.

De muziek van Balthazar is dansbaar en melodieus, onvoorspelbaar en soms grillig en wordt verfijnd door verrassende effecten en het gebruik van instrumenten. Balthazar is het levende bewijs dat originele, maar toch toegankelijke muziek een breed publiek kan winnen, zeker als die op het podium alleen nog maar meer tot bloei komt.

Bekijk de foto's (Fossa)
Bekijk de foto's (Balthazar)