Doornroosje
loader

Ramblin Rose 'heet gewassen'

Bandito + Through the Struggle + Basilisk

Voor de derde keer sluit Doornroosje samen met Nijmegen rock cityhet Nijmeegs rock seizoen. In 2012 eindigd het rockjaar met een korte maar krachtige knal. Through the Struggle, Basilisk en Bandito presenteren hun muzikale antwoord op de vraag wat rockmuziek in Nijmegen betekent.

Bandito gaat al een aantal jaar mee in de rockwereld; in de 2009 wonnen ze zowel de ‘Roos van Nijmegen’ als de befaamde ‘Gesel van Gelderland’. Sindsdien hamert de band aan de weg en stonden ze vorig jaar tijdens ‘de-Affaire’ in het voorprogramma van Red Fang en Baroness. Bandito overtuigt door de oneindige energie die de band lijkt te bezitten. Laat je mee nemen in hun enthousiasme en laat je gaan bij deze pure rock sensatie.

Het Groesbeekse Through the Struggle specialiseert zich in het maken van hardcore die zowel instrumental als tekstueel moet raken. Ze schrijven over hoop, geluk en doorzettingsvermogen. Hun motiverende teksten worden begeleid door melodische tussenstukken en snoeiharde breakdowns. Through the Struggle weet wat hardcore inhoudt, ontdek deze geoliede machine tijdens hun show op ‘Ramblin Rose’.

De Basilisk is een mythisch wezen uit de oudheid; half haan, half reptiel. Het beest heeft de capaciteit om het bloed te doen stollen en de aderen te verstenen; de eerste ep van de band heet dan ook terecht ‘The original stoner’. Tijdens ‘Ramblin Rose’ presenteert Basilisk deze ep en geeft tevens hun allereerste show. Basilisk is een formatie die is ontsproten uit de smerige ondergrond van de Nijmeegs/Arnhemse metal en rock scene. Zelf omschrijven ze hun muziek als hard, vies en onverbiddelijk. De eerste 60 betalende bezoekers krijgen het schijfje gratis.

Zin om jouw rockseizoen af te sluiten met deze drie stevige bands? Kom dan langs op 28 december vanaf 21.30; voor maar 5 euro heb je een goede dosis rock, die jouw koude decembermaand tot een vurig einde brengt.

Bekijk de foto's (Bandito)
Bekijk de foto's (Basilisk)
Bekijk de foto's (Through the Struggle)