Doornroosje
loader

Club 3voor12 #34

Barbarella ‘official album release party’

De oktobereditie van Club 3voor12 gelderland wordt een hele speciale! Op zaterdag 6 oktober presenteert Barbarella zijn tweede album Quid Pro Quo in Merleyn.

De plaat is in de BigMouth-studio in Nijmegen opgenomen door drummer/producer Peter Onstein. Het isde opvolger van hetgoed ontvangen album Neon City. In de tijd tussen Neon City en Quid Pro Quo werd veel opgetreden, werden nieuwe nummers geschreven en werd er nog meer opgetreden. Zo speelde Barbarella op de Zwarte Cross, Appelpop, de-Affaire, Popronde en Paaspop (Zieuwent).

Op Quid Pro Quo heeftBarbarella de Stonerrockdefinitief achter zich gelaten. Muzikaal zit de band tussen Foo Fighters, Queens of the Stone Age en Smashing Pumpkins in. Groovende riffs, harde (punk)rock en een beetje psychedelica verpakt in catchy songstructuren.

“Toen we Neon City uitbrachten kregen we daar een ontzettend goede response op, maar dat was eigenlijkde afsluiting van eentijdperk. Muzikaal groeiden we en er waren bezettingswisselingen. De nieuwe nummers volgden elkaar rap op en dan gaat de tijd snel.”

Het Nijmeegse trio Ramkoers verzorgt deze avond de support. Ramkoers, voortgekomen uitde resten van hetal vroeg opgerookte Went Up In Smoke, gaat verder waar het vorige project ophield. De zanger deed de naam van de band eer aan, hij verdween, maar het overgebleven trio muzikanten maalt er niet om en zetnu koersrichting verder stonerrockende oorden. Een nieuwe zanger is mogelijk in aantocht. Misschien kan de band hem deze avond al presenteren. Zo niet, dan grooven de muzikale gebroeders Sebastiaan, Ayrton en Niels er toch lekker een instrumentaal moppie seventiesrock op los. Het is koers, nee, het is Ramkoers!

Club 3voor12 gelderland is een initiatief van KCG, Merleyn en 3voor12 gelderland.