Doornroosje
loader

Bazart + Pitou

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Deze show is uitverkocht. Zoek je nog kaarten, kijk dan op ons ticketforum en plaats een aanvraag, klik HIER.

De Vlaamse formatie Bazart maakt elektronische indie met een internationale sound. Maar zingt wél in het Nederlands, zoals je kunt horen op pakkende singles als ‘Goud’ en ‘Chaos’, waarmee de 5-koppige band zich in eigen land in korte tijd tot gevestigde naam promoveerde. Na eerder indruk gemaakt te hebben als voorprogramma van Oscar and the Wolf, het Valkhof Festival en de grote Nederlandse festivals Pinkpop en Lowlands keert de Vlaamse band nu terug naar Nijmegen voor een clubshow in Doornroosje.

Bazart is allesbehalve een doorsnee Nederlandstalige band. De band met roots in Gent en Antwerpen wordt gekenmerkt door een sterke samenzang, complexe melodieën en elektronische geluid. De Belgen brengen donkere indiepop in de moedertaal waarbij de muzikale invloeden variëren van The National tot Yeasayer en van Spinvis tot Gorki.

Bekijk de foto's (Pitou)
Bekijk de foto's (Bazart)