Doornroosje
loader

Ben Caplan + Jesse States

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Ben Caplan, de man die folk ademt en de roots invloeden uit de puntjes van zijn baard haalt. Je komt voor zijn indrukwekkende baard en blijft voor zijn enorme stemgeluid.

Samen met zijn band brengt Caplan een bonte combinatie van Tom Waits-achtige stompers, uptempo balkanfolk , gospel en -zoals hij het zelf noemt- dark cabaret. Op zijn tweede album Birds With Broken Wings (2015) wordt hij bijgestaan door meer dan dertig muzikanten, maar Ben Caplan zou zichzelf niet zijn als hij niet de boventoon zou blijven voeren. Caplan is een fenomeen die niet op plaat te vangen is. De rasmuzikant is geboren om op een podium te staan en weet zijn optredens elke keer weer tot ware ervaringen om te toveren.

Jesse States heeft zich 2 jaar opgesloten in zijn boerderij om songs te schrijven en deze te recorden. Zowel de stem als de songs klinken doorleefd en staan bol van blues en emotie. Voor liefhebbers van Tom Waits en Nick Cave een must see and hear. Deze avond staat hij met zijn band The Undertakers op het podium.

 

Bekijk de foto's (Jesse States)
Bekijk de foto's (Ben Caplan)