Doornroosje
loader

Benjamin Francis Leftwich

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Dit is een S.O.S. concert. Op vertoon van je collegekaart kun je van maandag tot en met donderdag voor de helft van de prijs naar S.O.S. concerten in Merleyn. Jawel, maar liefst 50% korting. De korting is alleen te verkrijgen aan de deur van Merleyn, en op = op.

De jonge Engelse singer-songwriter Benjamin Francis Leftwich is een van de opkomende artiesten uit het Londense nu-folkcircuit. Na een paar EP’s bracht hij in juli vorig jaar zijn eerste volledige album uit ‘Last Smoke Before The Snowstorm’. Met zijn hoge, licht hese stemgeluid doet Benjamin soms aan José Gonzales en Bon Iver denken. Zijn grootste inspiratiebronnen zijn Bruce Springsteen en Ryan Adams. Met (de jonge) Springsteen heeft Benjamin de poëtische gave gemeen: de teksten van zijn dromerige nummers kun je lezen als verstilde gedichten over geloof, hoop en liefde. Volgens Benjamin Francis Leftwich is zijn muziek een verkenning van emotie, waar liefde een belangrijk onderdeel is. Dat is wat samenkomt in de muziek van Leftwich: liefde en schoonheid.