Doornroosje
loader

FortaRock

Body Count feat. Ice-T

Powerstroke

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

‘Body Count’s in tha house’! De legendarische metal band met de wereldberoemde frontman Ice-T komt naar Nijmegen.

Samen met gitarist Ernie C stond deze übergangster begin jaren ’90 aan de wieg van de cross-over tussen metal en hiphop. Nog voor Rage Against The Machine, Limp Bizkit en Linkin Park om de hoek kwamen kijken. De band zorgde voor veel controverse door geen enkel blad voor de mond te nemen. Nummers als ‘KKK Bitch’, ‘Evil Dick’ en vooral het beruchte ‘Cop Killer’ brachten veel opschudding teweeg in de Verenigde Staten. Inmiddels zijn meerdere bandleden uit de originele line-up helaas om het leven gekomen door ziektes of drive-by’s en zijn alleen Ice-T en Ernie C nog overgebleven.

Het nieuwe album ‘Manslaughter’, het eerste van Body Count in acht jaar, is een rauwe, furieuze plaat geworden die volgens vele critici tot hun beste werk behoort. De rap pionier trekt weer als vanouds van leer tegen het establishment en het geweld in thuisland VS. De tour staat in het teken van dit nieuwe album, maar natuurlijk zullen klassiekers als ‘Born Dead’, ‘Body Count’, ‘There Goes The Neighbourhood’ en het omstreden ‘Cop Killer’ niet ontbreken!

lees meer
Bekijk de foto's (Powerstroke)
Bekijk de foto's (Body Count feat. Ice-T)