Doornroosje
loader

Club

Bombino

Omara ‘Bombino’ Moctar is een van de meest succesvolle gitaristen en muzikanten uit de Sahara en Sahelregio. Hij werd geboren in 1980 in een nomadische Tuareg familie in de buurt van Agadez, Niger. Toen Bombino net twaalf jaar oud werd,moest zijn familie vluchten naar Tamanrasset om het dreigende rebellengeweld te ontlopen. In datzelfde jaar kreeg hij zijn eerste gitaar. Naarmate zijn politieke bewustzijn groeide begon Bombino zijn muzikale kennis in te zetten in politieke maar swingende protestsongs opbasis van elektrische gitaarmuziek.

De muziek van Bombino is doordrenkt van rock, psychedelica en een dosis energie. De uitgesponnen nummers en improvisaties van Bombino verenigen het beste van Jimi Hendrix en John Lee Hooker, vermengd met rauwe woestijnblues.

Dankzij de documentaire ‘Agadez, the Music & Rebellion’ brak hij door in de westerse muziekwereld en werkt hij reeds samen met Rolling Stones-iconen Keith Richards en Charlie Watts. Niemand minder dan Black Keys-opperhoofd Dan Auerbach heeft de productie van het nieuwe Bombino album op zich genomen. Dit album zal in het voorjaar van 2013 het levenslicht zien.

Het franse muziekvakblad Les Inrocktupibles omschreef Bombino als volgt ‘The singer and guitarist Bombino emerges from the dunes of the Sahara with his desert folk dancing in the flames. Absolutely magical.’

Club ¡mm…! is een samenwerkingsverband van Music Meeting en Doornroosje

Bekijk de foto's