Doornroosje
loader

FortaRock

Bombus + Black Temple

Geen webverkoop
21 nov 2013

Er is momenteel een ware opleving van bands die terug gaan naar de kern van de heavy metal en rock. Een verademing in een scene waar het gebruikelijk was nog harder en sneller te spelen dan alle andere bands.

Het Zweedse Bombus is één van die bands die terug gaat naar de basis. De jonge band beschikt over de attitude en de benodigde zware riffs. De band werd in 2008 opgericht in Gothenburg en liet zich naar eigen zeggen inspireren door bands als Melvins, Black Sabbath, The Jesus Lizard en Poison Idea. Het gelijknamige debuutalbum uit 2010 is een eclectische rollercoaster van heavy metal met hardrock, stoner en punkinvloeden die doet denken aan bands als Big Business en Red Fang. De plaat werd uitstekend ontvangen in thuisland Zweden.

Op het nieuwe album ‘The Poet And The Parrot’, dat wordt uitgebracht door Century Media, is het geluid verder uitgediept. De plaat is iets puntiger en rauwer dan de voorganger, maar de prachtige, veelal dubbele gitaarlijnen samen met de rauwe strot van zanger Fedrik ‘Feffe’ Berglund vormen de kern. De band klinkt als een minder opgefokt broertje van Kvelertak, bijna als Motörhead in zijn jonge dagen. Live is dit niet anders, Bombus is een band die wel eens hoge ogen kon gaan gooien in de clubs en festivals.
 

 Voor deze show geldt SKIR korting, voor info klik hier
Bekijk de foto's (Bombus)
Bekijk de foto's (Black Temple)
verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden