Doornroosje
loader

Bongo Botrako + The Dubfactory

Bongo Botrako heeft in zijn korte bestaan al een behoorlijke naam opgebouwd. De uit Spanje afkomstige band begon enkele jaren geleden en werkte reeks samen met vele ‘grootheden’ op Mestizo-gebied zoals Amparo Sanchez en leden van bands als Canteca De Macao, La Troba Kung-Fu en La Kinky Beat.

Slechts 3 jaar na oprichting heeft de band al meer dan 200 concerten in Spanje en Frankrijk gegeven. In oktober 2010 verscheen het eerste album van de band, genaamd “Todos los días sale el sol”. Het album vangt de energie van de live concerten en mengt rumba, ska, reggae en punk tot een vrolijke, dansbare mix. Geen complexe boodschappen maar eerlijke, oprechte nummers die landsgrenzen overschrijden.

Bongo Botrako is opgericht in Tarragona en één van de pleinen in de stad heeft als naam Plaça de la Joy. Niet alleen heeft de band één van haar nummers naar het plein genoemd, ook hebben ze het plein als voorbeeld voor hun muziek genomen.

Vorig jaar jaar verscheen het album ‘Revoltosa’ waarop de band onder andere samenwerkt met bassist Gambeat (o.a. Manu Chao, Radio Bemba). De plaat betekende hun definitieve doorbraak in Spanje en daarbuiten. Ook live concerten mogen natuurlijk niet ontbreken, met een tour genaamd “Punk Parranda” belooft Bongo Botrako wederom van begin tot eind een knaller van een live show neer te zetten.

De band gaf hun visitekaartje af op diverse festivals en kuste in februari 2014 Doornroosje wakker, liet haar dansen, springen en schreeuwen.

Bekijk de foto's (Bongo Botrako)
Bekijk de foto's (The Dubfactory)