Doornroosje
loader

Broeder Dieleman + Marten de Paepe

Broeder Dieleman komt uit Zeeuws-Vlaanderen en vertolkt de schoonheid van de Schelde en de ijver op de eilanden in Zeeuwstalige folk. Al een jaar of vijf verheugt hij huiskamers en podia in Zeeland, alleen of in gezelschap, maar altijd met banjo en gitaar. Nú is er ‘Alles is ijdelheid’: zijn debuutalbum.

In negen begeesterde liedjes bezingt Dieleman zonde, zaligheid en zeewind. Schatplichtig aan antieke americana en de Heilige Schrift ontlokt hij de glimlach aan vergankelijkheid.De plaat kwam tot aanzijn onder leiding van veelzijdig producer Pim van de Werken en met behulp van een keur aan geestverwante broeders en zusters. Alsof er honderd jaar geleden een rijke Zeeuwse folktraditie was en Alan Lomax toevallig Walcheren aandeed; zo klinkt de opname.

Met ‘Alles is ijdelheid’ ontgint Broeder Dieleman een nieuwe hoek van ’t akkerland van Nederlandse popmuziek.Vanavond zal hij met band optreden.

Twee jaar na “Boskoop” komt dit najaar het nieuwe album van Marten de Paepe uit. Op “Wait Another Year” zocht hij nieuwe muzikanten om zich heen en ging met producer Sebastiaan van Bijlevelt (o.a. Okieson) het experiment aan in de Galloway Studio in Nijmegen. Het resultaat is een plaat over vrijheid, verwachtingen en het verleggen van grenzen. Was Marten de Paepe eerder vooral te horen als singer-songwriter met invloeden uit de folk en pop, op “Wait Another Year” zoekt hij meer het experiment op. Verwacht blazers uit een gitaarversterker en geluidseffecten uit analoge effectpedalen. Allen hulpmiddelen in Marten’s zoektocht naar de kern van een mooi liedje.

 Voor deze show geldt SKIR korting, voor info klik hier

 

Bekijk de foto's (Marten de Paepe)
Bekijk de foto's (Broeder Dieleman)