Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen voorronde #3

Call it – Lacuna + Saint Charlie + Sister Johnson

Het fluistert en bromt, het fluit en het wenkt. Deze zeskoppige band uit Nijmegen en omgeving reikt van de grens tot in het honigcomplex. Call it – Lacuna staat voor leegte, leegte in de muziek en ruimte in het geluid. Ze schrijven hun muziek met inspiratie uit psychedelisch Londen, ritmisch Afrika en hypnotiserend Berlijn. Twee gitaren, Rhodes, synths, bas en drum stijgen op tot in dromen en vervallen in strijd. Het grijnst en gromt, het suist en vertelt.

Muziek is heilig in de wereld van Saint Charlie. De vier ambitieuze heren uit Nijmegen maken ‘in your face’ muziek, als belangrijke tegenpool voor de dagelijkse portie onzin in hun drukke bestaan. Verschillende muzikale achtergronden leiden tot groovende indie-rock met duidelijke hints naar de Seventies van garage en soms psychedelica.

De Nijmeegse band Sister Johnson maakt al jarenlang gitaargeoriënteerde rock met seventies-invloeden van uiteenlopende garagerockbands. Na een aantal wisselingen heeft de band inmiddels de ideale bezetting gevonden en is er een verrassende opmars in gang gezet. Het eerste album van Sister Johnson is opgenomen in de Galloway studio in Nijmegen. Met de nieuwe bandleden, waaronder de ex-drummer van Yeeehaa en Dix, en met nieuw materiaal laat de band de oude stijl zeker niet los, maar diept deze juist verder uit. Dit resulteert in een breder en meer dynamisch repertoire. De bandleden verkennen de uithoeken van het genre en experimenteren er lustig op los. Zo hoor je met enige regelmaat een synthesizer voorbij komen, iets wat enkele jaren geleden nog ondenkbaar was. Toch draaien de songs allemaal om de kern van Sister Johnson en dat is nog altijd Rock. Niet meer en niet minder.

lees meer