Doornroosje
loader

Camera + Night Beats

Krautrock kende zijn hoogtijdagen in de jaren 70, maar dat er nog steeds bands zijn die het genre doen voortleven bleek toen vorig jaar de Duitse band Camera kwam bovendrijven.

Sterk beïnvloed door krautrockbands Neu! en CAN maakt dit trio een hedendaagse variant van krautrock. Een hypnotiserend geheel waarin de repetitieve grooves en pulserende drums centraal staan maar waarin ook ruimte is voor gitaarerupties en synth partijen die hinten naar kosmische musik. Zang is niet nodig: met slechts een simpele drumkit, gitaar en synthesizer maakt Camera lange liedjes die bol staan van (onderhuidse) spanning.

Opvallen deed dit trio ook met optreden op ongewonen plekken: een Berlijnse metro station, een toilet tijdens een award show en andere onverwachte locaties. Veel van deze guerilla gigs kwamen onvermijdelijk terecht op Youtube, via waar ze een steeds groter groeiende schare fans bereikten. Onder deze fans kan Camera ondertussen krautrock pioneers Michael Rother (Neu!) en Dieter Moebius (Cluster, Harmonia) rekenen, met wie ze ook al regelmatig live samen hebben gespeeld.

Debuutplaat “Radiate” kwam vorig jaar uit op het Duitse label Bureau B. Daar is Camera in goed gezelschap, want op dit label kwamen eerder al re-issues uit van klassieke albums van onder andere La Dusseldorf, Cluster en grondleggers van de Neue Deutsche Welle. Na eerder dit jaar op het Valkhof Festival opgetreden te hebben keert Camera nu terug naar Merleyn.

 Voor deze show geldt SKIR korting, voor info klik hier

 

Bekijk de foto's (Night Beats)
Bekijk de foto's (Camera)