Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen voorronde 1

Captain Ortega + The Assange + TTS

Eind 2012 leek er geen redden meer aan, Captain Ortega leek gekielhaald en ten onder, maar uit de krochten van thuishaven Nijmegen vonden de vier overgebleven matrozen Casper, die als zanger het vijf-koppig rockmonster compleet maakt. Deze muitende bende vuurt een combinatie van snoeiharde rock, pakkende meezingers en snelle punk op de luisteraar af.

Met een voorliefde voor compromisloze bands als Refused en At the Drive-In zwemmen de jongens van The Assange vanaf het eerste moment dat ze met elkaar samenspelen tegen de stroperige mainstream in. Dit resulteert in een hard, compromisloos en avontuurlijk geluid, zonder de voorwaarden voor een goede song uit het oog te verliezen. Scherpe maatschappijkritische teksten en een explosieve podium-act maken het geheel compleet.

Begonnen als Hardcore band in 2010, heeft Metal Band Through The Struggle het roer wat omgegooid en zijn ze naar een meer dynamisch en melodische sound gegroeid, dit wel met het behoud van de rauwheid en energie van het hardcore genre. In maart 2013 hebben zij ‘Absolute Nothing’ uitgebracht.

De Roos van Nijmegen is al 28 jaar dé bandcompetitie van Nijmegen. Deelnemers waren o.a. Piepschuim, De Staat, The Kevin Costners en Dicipline & Rather Real.

Bekijk de foto's (Through the Struggle)
Bekijk de foto's (Captain Ortega)