Doornroosje
loader

Poetracks #9 Joke van Leeuwen en Bandeet

Case Mayfield + Automatic Sam + Tommy Ebben e.a.

Muziek, poëzie, eten! Wintertuin brengt een voedzame avond voor de mond en voor de oren. Met hoogstaande culinaire hapjes, de nieuwste editie van Poetracks en de presentatie van Bandeet, hét kookboek over backstage eten.

Poetracks is de succesformule van Literair Productiehuis Wintertuin, waarbij topmuzikanten gedichten van grote schrijvers bewerken tot popsongs. Voor deze negende editie schreef dichteres Joke van Leeuwen het gedicht ‘Wildverband’. In haar aanwezigheid laten vanavond Case Mayfield, Automatic Sam, Tommy Ebben, Kenji Minogue en de winnaar van talentenwedstrijd Poetracks Talent hun adaptatie van het gedicht horen.

Daarnaast wordt hét boek over backstage eten, BANDEET, gepresenteerd, onder begeleiding van de speciaal voor deze avond samengestelde Bandeet Eetband met bekenden uit de Nijmeegse muziekscene.

WILDVERBAND

We hadden onze vormen meegebracht
en liepen elkaar net niet in de weg.
We zeiden wat we lustten en wat niet
en waar we ooit nog goed in zouden worden.

We deden kunstjes zonder om te vallen
en dachten aan de juiste kanten boven.
We knipten ongekende regels uit
en lachten mee als iemand van ons lachte.

En bijna paste alles bijna prachtig.

Joke van Leeuwen, 2013

Er is weinig dat Joke van Leeuwen niet kan. Naast haar zeer succesvolle proza en poëzie – voor zowel kinderen als volwassenen – schreef en bracht ze verhalen voor tv en theater, stelde ze haar illustraties tentoon en stond ze tevens in het theater als cabaretière. Ze ontving talloze prijzen, waaronder de C. Buddinghprijs en de Gouden Ganzenveer, en was stadsdichter van Antwerpen. Haar werk is in tientallen talen te lezen, en werd zelfs in het Papiaments, Hebreeuws en Catalaans vertaald. 

Speciaal voor negende editie van Poetracks schreef van Leeuwen ‘Wildverband’.

Singer-songwriter Tommy Ebben kent u wellicht van zijn rootsrock-band Tommy Ebben & The Small Town Villains, van het Utrechtse Knalland of van het aanstekelijke nummer uit de Vodafone reclame. Na twee lovend ontvangen albums verschijnt begin 2014 zijn solo-cd.

In 2010 won Case Mayfield De Grote Prijs van Nederland en sindsdien heeft deze op het eerste gezicht verlegen jongeman menig popzaal stil gekregen. Zijn gepassioneerde folk wordt veelvuldig vergeleken met Ryan Adams en Ray LaMontagne.

Rocknrollpsychedelicbluespunkrock, dat is de specialiteit van Automatic Sam. Het in 2011 verschenen debuutalbum Texino werd ontvangen als één van de beste albums dat jaar en ook het dit jaar verschenen Sonic Whip liegt er niet om. Talloze festivals en podia in binnen- en buitenland hebben ze inmiddels plat gespeeld, dus hoog tijd voor een goede portie vuige rock ’n roll bij Poetracks!

Kenji Minogue, niks geen coverband van Kylie Minogue! Deze electropop-band is de meest onwaarschijnlijke Belgische hitsensatie van dit moment. Bizarre West-Vlaamse teksten en een fijne beat. Wees erbij, want dit kan wel eens legendarisch worden.

Koop hieronder je ticket voor deze avond: 

Bekijk de foto's (Kenji Minogue)
Bekijk de foto's (Down In Norway)
Bekijk de foto's (Joke van Leeuwen)
Bekijk de foto's (Automatic Sam)
Bekijk de foto's (Tommy Ebben)
Bekijk de foto's (Bandeet Eetband)
Bekijk de foto's (Case Mayfield)
Bekijk de foto's (BandEET)