Doornroosje
loader

Causes + Emil Landman

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Causes is een van die bands die perfect de balans tussen pop en folk weet te vinden. In 2015 brak de band direct door toen de eerste single ‘Teach Me How To Dance With You’ een enorme hit werd.

Opvolger ‘Walk on Water’ was eveneens een schot in de roos en zorgde ervoor dat Causes een must see werd op festivals als Pinkpop, Lowlands en Concert at Sea. Nu is de band terug met nieuw werk. ‘Fall From Glory’, de eerste single van het nieuwe album, heeft nog steeds die heerlijke melancholische vibe die je van Causes gewend bent.

Het verhaal van zanger Rupert Blackman, die in 2008 nog op de hoek van de straat in Londen stond te spelen, schrijft zich als een waar sprookje. Na het gigantische succes van de authentieke songs op ‘Under bridges that you built for me’ belooft het nieuwe album ook weer een pareltje in de pop/folk wereld te worden.

Bekijk de foto's (Emil Landman)
Bekijk de foto's (Causes)