Doornroosje
loader

Chelsea Light Moving feat. Thurston Moore

In 2011 besloot Sonic Youth een pauze in te lassen. Een pauze waarin de leden zich stortten op hun eigen projecten: Lee Ranaldo maakte een solo album, Steve Shelley drumde in Disappears en Kim Gordon ging de experimentele kant op. Sonic Youth opperhoofd Thurston Moore werkte ondertussen met John Zorn, speelde met blackmetalband Twilight en startte een nieuwe band genaamd Chelsea Light Moving.

Samen met Keith Wood (Hush Arbors) op gitaar, John Molony (Suburned Hand of the Man) op drums en Samara Lubelski op bas, maakte Moore een album dat zeer goed voor het nieuwe Sonic Youth album door zou kunnen gaan. Moore schreef op één nummer na het hele album, verzorgt de zang en speelt natuurlijk gitaar.

Thurston Moore weet op uitgebalanceerde wijze zijn vakmanschap als liedjesschrijver en muzikant te combineren met een gezond portie experiment. Mathrock, knetterende noise-errupties, punk, stoner, shoegaze en jaren ’90 gitaarrock in de lijn van Pavement, Polvo en Sonic Youth prijken op het gelijknamige en onlangs verschenen debuutalbum ‘Chelsea Light Moving’.

Bismuth is de in januari 2012 opgerichte tweemansformatie van instrumentenbouwer Yuri Landman en multi-instrumentalist Arnold van de Velde (Neon Rainbows, ex-Feverdream). Het duo bespeelt een serie snaarinstrumenten, electrisch versterkte staalpercussie, moterinstrumenten en zelfgemaakte electronica. Het resultaat is een ritmische mix van experimentele noise rock, dance en gamelan muziek.

Bekijk de foto's (Bismuth)
Bekijk de foto's (Chelsea Light Movi..)