Doornroosje
loader

Bevrijdingsfestival Nijmegen

!!! (chk chk chk) + Gnucci + Knarsetand e.a.

Voor de derde keer organiseren het Stedelijk 4&5 Mei Comité Nijmegen en poppodium Doornroosje op 5 mei een dansbaar vrijheidsfeest in het Hunnerpark.

Dit jaar met als thema: Vrijheid spreek je af. Vrijheid is nooit vanzelfsprekend en Bevrijdingsdag is een goed moment om stil te staan bij afspraken die onze vrijheid waarborgen.

!!! (chk chk chk) stond begin deze eeuw, samen met bands als LCD Soundsystem en The Rapture, aan de basis van de dancepunk-revolutie. Deze band uit Brooklyn, New York, maakt zulke opzwepende, groovende dance dat stilstaan geen optie is. Disco, funk, rock, punk en new wave worden moeiteloos afgewisseld en met elkaar vermengd. Het nieuwe album ‘THR!!!LER’ verschijnt dit voorjaar op het kwaliteitslabel Warp.

Sinds kort gaat de Zweedse zangeres Ana Rab door het leven als Gnu??i en ze is nog net zo energiek als tijdens het optreden op het Valkhofpark afgelopen jaar. Gnu??i brengt opzwepende beats, pakkende deuntjes en ze weet met haar opvallende zang en rap ieder feestje tot een hoogtepunt te brengen.

Broken Brass Ensemble is een marching band gebaseerd op de New Orleans-traditie. De band bestaat uit opzwepende blazers en strakke percussie. De acht bandleden schrijven hun eigen nummers en combineren traditionele brass met stijlen als hiphop, balkan, funk, blues en fanfare.

Het zestienkoppige (!) hip-hop orkest Re:Freshed Orchestra bestaat uit blazers, strijkers, rappers en vocalisten en een steengoede ritmesectie die verfrissend sexy hip-hop, funk en soul interpretaties spelen van onder andere Jay-Z, Fela Kuti, Sly & The Family Stone. Ze lieten een verpletterende indruk achter op Noorderslag en later dit jaar staan ze ook op North Sea Jazz, maar eerst is Nijmegen aan de beurt.

Knarsetand is een 10-koppige band met een energieke mix van drum’n’bass, gipsy, balkan, dubstep, ska en popmuziek. Een muzikale rollercoaster vol dansbare dance tracks, stevige breaks, rollende bassen, reggae licks en female vocals.

Nosa kennen we natuurlijk uit Zo Moeilijk, maar na hun tweede plaat ‘Nieuwe Moves’ is Nosa verder gegaan en brengt hij in het najaar zijn allereerste soloplaat uit. Een plaat die volgens hemzelf muzikaler wordt, die live ingespeeld is en met meer experimenten. Als opener van het Bevrijdingsfestival krijgen we daarvan een voorproefje.

Daarnaast natuurlijk de jaarlijks terugkerende showcases van beproefde dansbare concepten zoals Planet Rose, Give it Dub, Impact, Chocolade en N.E.W.

Vrijheid spreek je af, dus zien we elkaar op 5 mei in het Hunnerpark?

Het festival opent haar poorten om 14.00 uur en sluit ze weer om 23.00 uur. De burgemeester opent het festival officieel door de vrijheidsvlam aan te steken. De toegang is uiteraard gratis.

Bekijk de foto's (Bevrijdingsfestival Sfeer)
Bekijk de foto's (Bevrijdingsfestival Re freshed Orchestra)
Bekijk de foto's (Bevrijdingsfestival RASA)
Bekijk de foto's (Bevrijdingsfestival Nosa)
Bekijk de foto's (Bevrijdingsfestival Gnucci)
Bekijk de foto's (Bevrijdingsfestival Planet Rose e.a.)
Bekijk de foto's (Bevrijdingsfestival Broken Brass Ensemble)
Bekijk de foto's (Bevrijdingsfestival !!! (chk chk chk))