Doornroosje
loader

Deep Motions 1 Year

Conforce – live + Roger Gerressen e.a.

Op 23 juni a.s. bestaat Deep Motions exact één jaar. Dit heugelijke feit willen we graag met jullie vieren en wel met een extra speciale editie op de zaterdag. We pakken daarom ook uit met een hele bijzondere line-up.

Conforce heeft in de afgelopen jaren een groot aantal liefhebbers achter zich geschaard. De producer, opgegroeid op Terschelling, staat bekend om zijn verfijnde en bijzonder mooi ontworpen geluiden. Atmosferisch, met wortels in house, techno, en dub. Zijn productie output is bewonderenswaardig, zowel de hoeveelheid releases als de kwaliteit van dit werk. Denk bijvoorbeeld aan zijn recent uitgebrachte album ‘Escapism’, of zijn laatste intense ’24EP’. Diversiteit is een belangrijk kenmerk van zijn producties, soms traag en melancholisch, soms stevig en compromisloos. Ook met zijn vele aliassen (Versalife, KV2X, Hexagon, Silent Harbour) laat hij zien hoe moeilijk het is hem op een enkel genre vast te pinnen. Zijn unieke en kenmerkende producties hebben hem releases opgeleverd op absolute kwaliteitslabels: Clone, Delsin, Rush Hour, Field etc. Conforce treedt over de hele wereld op met zijn liveset, van New York tot Tokyo. Opvallend is dat optredens in Nederland vrij zeldzaam zijn. Wij zijn dan ook erg blij en trots blij dat Conforce de 23e juni een liveset in Nijmegen komt spelen.

De Nijmegenaar Roger Gerressen is beslist geen onbekende meer in Nederland, en tegenwoordig zelfs niet meer in het buitenland. Recent draaide hij in de bekende Moog-Club in Barcelona. Daarnaast is Roger oprichter en onderdeel van het ESHU-collectief, een nieuwe Nijmeegse technoact én muzieklabel. Met dit collectief heeft hij vele successen en treedt hij zeer regelmatig op. Het accent ligt hierbij op diepe en experimentele techno, soms stevig, soms duister en abstract. ESHU wordt nu al geroemd onder technoliefhebbers in binnen en buitenland. In mei verschijnen zij op een release van het bekende label Field Records. Als solo-artiest doet Roger ook goede zaken, zo heeft hij recent een bijzonder mooie release gehad op Wolfskuil Records.

SYS is eveneens een nieuw Nijmeegs Technocollectief, bestaande uit Sinan Alakus, Steven Siwalette en Yasin Engwer. De focus van de producties van SYS ligt op diepe, experimentele en atmosferische techno en soundscapes. Hun werk wordt nu al opgepikt door grote DJ’s als Ben Klock, en er ligt een release in het verschiet. SYS schuwt het stevigere werk in hun DJ-sets niet en is daarom de geschikte kandidaat om de avond af te sluiten. Verwacht diepe, stevige maar sfeervolle techno.

Deep Motions mede-oprichter Micha Venderbos zal de avond openen. Micha is momenteel druk bezig met het oprichten van een eigen kleinschalig vinyllabel, Photic Fields, waarvan de eerste release tegen de zomer zal verschijnen. Verwacht een sfeervolle openingsset, waar de emotie en melancholie de boventoon zullen voeren.

Tot de 23e juni!