Doornroosje
loader

Cracker + Orange Maplewood

Cracker werd opgericht door zanger, gitarist Johnny Hickman en zanger, gitarist David Lowery, die zijn sporen eerder verdiende met de band Camper van Beethoven. Met Cracker werden er in de jaren 90 diverse hits gescoord als ‘ I Hate My Generation’ en ‘Low’ en het album ‘Kerosene Hat’. De band bestaat al zo’n twintig jaar en bracht eind 2014 hun negende studioalbum getiteld ‘Berkeley to Bakersfield’, een soort ode aan het platteland van California. Op dit dubbelalbum laat Cracker twee gezichten zien en horen: de rockende kant en de authentieke, americana & roots-kant.

Het dubbelalbum ‘Berkeley to Bakersfield’ is een ode aan de staat California. De band heeft het eerste gedeelte opgedragen aan Berkeley gelegen in de ‘Northern Bay’, de noordkant van California. Hierop hoor je de oude vertrouwde Cracker: gruizige liedjes doorspekt met rock, bluesriffs en lo-fi garage. Het tweede gedeelte gaat over Bakersfield, het zuiden van California. Op het tweede gedeelte klinkt de muziek van de Amerikaanse band authentiek, alsof ze de soundtrack verzorgen voor een uitgestrekt, desolaat en stoffig landschap. Hierop domineren stijlen als americana en alt.country.

De Amerikanen zullen vanavond naast hun nieuwe werk natuurlijk ook nummers ten gehore brengen uit hun imposante oeuvre.

Cracker bestaat naast Hickman en Lowery uit Bryan Howard (bas), CoCo Owens (drums), Thayer Sarrano (toetsen) en Matt ‘Pistol’ Stoessel (steel-guitar).

Bekijk de foto's (Orange Maplewood)
Bekijk de foto's (Cracker)