Doornroosje
loader

12 delige cursus

Popmuziekgeschiedenis

door Arris Roordink

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Na edities in Deventer, Hengelo, Enschede en Den Haag komt popprofessor Arris Roordink terug naar Nijmegen voor een nieuwe primeur: een reizende cursus, waarbij hij de deelnemers tijdens 12 cursusavonden letterlijk meeneemt langs de rijke muziekhistorie van de stad.

Arris doceert al jarenlang aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. “Als ik in de kroeg of op verjaardagen vertel wat ik doe, hoor ik vaak dat mensen het ontzettend leuk lijkt om die lessen te volgen. Vandaar dat ik de stof sinds enkele jaren ook buiten de schoolmuren deel,” aldus de professor. De reizende cursus wordt ook voor hem een ontdekkingstocht, die lang op zijn verlanglijstje heeft gestaan: “Met vijftig cursisten langs de punkhollen, schouwburgen en jazzkelders van Nijmegen om samen de popmuziekgeschiedenis in te duiken. Dat is toch te gek?” Deze Nijmeegse editie brengt je onder andere backstage bij Doornroosje, het Kolpinghuis, De Basis (het oude ‘roosje’) en Merleyn.

De bijzondere twaalfdelige cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Doornroosje en Follow the Music. Er is plek voor 50 deelnemers. Deelname bedraagt € 175,-.