Doornroosje
loader

C.W. Stoneking + Beans & Fatback

C.W. Stoneking is een Australische muzikant, die de traditionele blues- en jazzmuziek van de jaren twintig en dertig combineert met exotica, hillbilly, gospel, blues, country en Caribische muziek.

Stoneking groeide op in Australië tussen de Aboriginals van Papunya. Hij bracht onlangs zijn zesde album ‘Gon’ Boogaloo’ uit op zijn eigen label ‘King Hokum Records’. Stoneking werkte bijna 6 jaar aan het album maar nam het in twee dagen op. Evenals op zijn eerdere albums zoals ‘King Hokum’ en ‘Jungle Blues’ weet hij het geluid van de jaren ’30 en ’40 op een prachtige manier uit te dragen. Met zijn Fender-gitaar klinkt het simpel maar effectief. Het is niet allemaal retro wat er klinkt want Stoneking laat zich ook van zijn rock’ & roll en dansbare kant horen. Ondersteund door achtergrondzangeressen klinkt af-en-toe zelfs een ‘Phil Spector-geluid’ door. Zelf omschrijft hij zijn muziek als ‘Eccentric Dance Music’. Stoneking is terug: veelzijdiger en sterker dan ooit en gelukkig doet hij op zijn ‘Gon’ Boogaloo’ tournee ook Nijmegen aan.

Beans & Fatback staat bij menig festival- en clubbezoeker bekend als een zeven-koppige live band. Wat veel mensen nog niet weten is dat Beans & Fatback soms ook in kleine bezetting optreedt. De energie van het live monster staat nog steeds, maar nu hoor je ook de botten rammelen. Een perfecte kans om Beans & Fatback op deze manier te ervaren, voordat ze in september in volle bezetting op pad gaan met hun nieuwe album. De band weet op een fijne wijze rhythm & blues, soul, rock & roll te combineren. Finger licking good!
Bekijk de foto's (Beans & Fatback)
Bekijk de foto's (C.W. Stoneking)