Doornroosje
loader

Damien Jurado + Dana Gavanski

Damien Jurado stond al meerdere keren op de planken van Doornroosje maar nog nooit eerder in de bijzondere setting van de Stevenskerk. Jurado brengt sinds 1995 folk en lof-fi liedjes uit en blijft zich album na album vernieuwen. De man uit Seattle tekende al voor zijn debuut bij kwaliteitslabel Sub Pop om zo’n tien jaar later te verkassen naar Secretly Canadian. De muziek van de uit Seattle afkomstige Jurado is door de jaren heen gegroeid maar heeft zijn donkere ondertoon nooit verloren. Live trekt hij je mee in zijn emoties wat resulteert in indrukwekkende optredens zoals hij al meerdere keren aantoonde. Op woensdag 19 februari komt hij voor een eenmalig optreden in Nederland naar Nijmegen.

‘In the Shape of a Storm’ is de titel van zijn nieuwe en allereerste solo-album en het album is zeker een van zijn meest pure en ’naakte’ albums tot nu toe. Zijn stem, zang en akoestische gitaar met daarnaast af en toe de gitaarklanken van zijn vriend Josh Gordon op de achtergrond. In Jurado’s ogen is het een document en voelt aan als zijn eerste zwart wit foto: een snapshot van de nummers die in 2 uur tijd werden opgenomen maar ook een document waarin zijn reeds 19-jarige carrière als muzikant weerklinkt.

“There is nothing left to hide” zingt Damien Jurado in het openingsnummer. “I believe songs have their own time and place,” zegt Jurado. “For these ten, that time has finally come”.

Vanavond brengt hij zijn nieuwe werk solo en akoestisch ten gehore. Maar daarnaast ook vast en zeker zijn ouder werk.

Let op! Dit is een zitconcert met vrije placering.

Bekijk de foto's (Dana Gavanski)
Bekijk de foto's (Damien Jurado)