Doornroosje
loader

Daniel Brandt & Eternal Something + Daniel Thorne

Daniel Brandt is niet alleen oprichter en bandlid van het Duitse electro-akoestische ensemble Brandt Brauer Frick, hij heeft ook zijn eigen solo-project. 

Eind vorig jaar verscheen zijn solo-debuut ‘Eternal Something op het label Erased Tapes. In de aanloop naar de opnames van dit album experimenteerde Brandt met verschillende instrumenten, en werkte hij samen met verschillende muzikanten. Op zijn debuutalbum speelt hij alle instrumenten behalve de trombone, die wordt bespeeld door Florian Juncker, de ‘hang drum’, die wordt bespeeld door multi-instrumentalist Manu Delago, en de cello komt van de hand van Andrea Voss. Dit najaar verschijnt er een nieuw album van Daniel Brandt op Erased Tapes.

Brandt over zijn debuutalbum ‘Eternal Something’:

”Het originele idee was om een only-cymbal-album te maken. Ik wilde mezelf omringen met niets anders dan cimbalen. Ik sloot mezelf op in de cabin van mijn vader voor drie dagen en toen besefte ik dat mijn idee niet kon worden uitgevoerd. Er was een leegte die moest worden ingevuld met andere instrumenten. Plots had ik een zeer duidelijk idee van wat ik wilde doen. Ik wilde de songs zelf laten leven, er niet te veel aan sleutelen. Ik wilde nummers met een explosieve energie, dance music die niet aanvoelt als club music. Dit album gaat over mijn falen om mijn oorspronkelijk plan uit te voeren maar ook over de reis naar het uiteindelijke resultaat.”

Bekijk de foto's (Daniel Thorne)
Bekijk de foto's (Daniel Brandt)