Doornroosje
loader

Risha

David Eugene Edwards & Alexander Hacke

Twee muzikale matadoren in één band: Risha is niet alleen de titel van het nieuwe album maar ook van het samenwerkingsproject tussen David Eugene Edwards en Alexander Hacke. Een mythisch, fantasierijk geheel, soms furieus en bezwerend met Edwards die als een sjamaan zijn teksten zingt over helse drumpatronen.

David Eugene Edwards kennen we natuurlijk als zanger van Woven Hand en 16 Horsepower en Alexander Hacke is bekend van de legendarische industriële band Einstürzende Neubauten. De twee heren kennen elkaar al een lange tijd. Ze maakten kennis tijdens de vroege jaren van 16 Horsepower en werkten samen aan het reünie-album American Twilight (2013) van de Australische band Crime & The City Solution. Nu hebben ze de handen ineen geslagen om samen dit nieuwe album, ‘Risha’ (Arabisch voor veer) op te nemen.

Voor dit album stond Edwards in voor alle teksten en zangpartijen, gitaarpartijen en snaarinstrumenten en natuurlijk het harmonium. Hacke speelt de toetsen, basgitaar, drums en electronica met etnische instrumenten en oriëntaalse ritmes. Samen creëren zij een gevarieerd en hypnotisch album qua geluid en sfeer. Stijlen als americana, neo-folk, industrial, ambient, elektronische &Arabische muziek komen voorbij op hun gezamenlijke debuutalbum ‘Risha’.

Bekijk de foto's