fbpx
DeKift

De Kift

zaterdag 21 mei 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 21 mei 2022
zaal open:
19:00 uur
start:
20:00 uur

De Kift speelde afgelopen jaar een indrukwekkend optreden in Openluchttheater de Goffert en komt ditmaal terug naar Doornroosje.

De Kift speelt vanavond muziek van hun succesvolle en meest recente album ‘Hoogriet’. Eind 2020 vierde de band de release van het twaalfde album ‘Hoogriet’. Samen met oude en nieuwe vrienden vormt de plaat een markering in de tijd waarin alle inspiratiebronnen van de afgelopen drie decennia samenkomen. Met hakkende gitaren, schetterend koper en gammele speelgoedpiano’s vindt De Kift zichzelf opnieuw uit. Deze keer met een mix van Duitse Krimimuziek, elektroblues, hoekige tango’s en wiegende walsen voor breekbare dromen, gedrenkt in melancholie.

Sinds de oprichting in 1988 maakt de formatie een energieke mengvorm van pop- fanfare- jazz- en volksmuziek. Kenmerkend zijn de teksten die afkomstig zijn uit de wereldliteratuur en naar het Nederlands zijn vertaald en bewerkt. De Kift bracht tot nu toe twaalf studioalbums uit en werkte mee aan verschillende theater en filmprojecten.

genre

avant-garde, fanfare

media

De Kift

zaterdag 21 mei 2022

placeholder