Doornroosje
loader

Nijmegen Noise City

Dead Neanderthals + Cactus Truck e.a.

Vijf bands op een avond in de Merleyn? Noem het gerust een mini-festival. Het neusje van de zalm van weird underground Nederland zal deze avond 5 lekker korte sets van 20-25 minuten gaan weggeven. Donné et Desirée gaan zelfs hun nieuwe album hier presenteren. Nu al unaniem een groot succes.

Donné et Desirée | Nijmegen
Dit coole post/avant rock duo uit Nijmegen staan berucht om hun wervelende shows waarbij de attributen van drummer Donné je om de oren vliegen en de gitaar van gitarist Steven zomaar in je nek kan belanden. Semi improv, semi jazz, semi noiserock, sterk refererend aan MC5 en John Cage. Ze releasen vanavond ook nog eens hun nieuwe album Three World Premieres!

Cactus Truck | Amsterdam
Wat krijg je als je flarden delta blues, free jazz, Japanse noise en no wave met elkaar mengt? Juist: Cactus Truck! Net terug van een grote Amerikaanse tour (meer dan 30 speeldagen) en al samengewerkt met vele grote namen in de scene (Terrie Ex, Colin McLean, Ab Baars, Han Bennink, etc). Vanavond in Nijmegen om de boel aan gort te spelen.

The Dear Listeners | Nijmegen
Tussen al dit geweld staan ook Robert Deters en Martin Luiten oftewel The Dear Listeners. Met hun subtiele maar zeer gefocuste sound-art, die zich ergens bevindt tussen noise en field recordings, weten zij de luisteraar te raken en te verrassen. Zij zullen deze avond de bezoekers wat ademruimte geven, waarvoor dank!

Albatre | Rotterdam
Dit free jazz core / experimentele trio heeft al de nodige ervaring opgedaan het afgelopen jaar met onder andere een Europese tour en een show op Incubate. Hun mix van speelse free jazz en snoeiharde noise bevindt zich altijd op de grens van het schizofrene en ook vanavond zal Albatre geen genade tonen voor hun publiek. Mathijs van Nieuwkerk zou zeggen: “Hard hè jongens”!

Dead Neanderthals | Nijmegen
Sax en drums, meer hebben deze jongens niet nodig om je doof te maken. Ze smeden noise, jazz, metal en grindcore om tot een kanonskogel die je omverblaast. Na Incubate, een Engelse tour, shows in Italie en Belgie en optredens met MoHa!, Staer, Napalm Death en Shining (No) staan ze vanavond weer in Merleyn, waar het in 2011 ook voor ze begon.

Bekijk de foto's (Donne et Desiree)
Bekijk de foto's (Cactus Truck)
Bekijk de foto's (Dead Neanderthals)