Doornroosje
loader

Deerhoof + Bonne Aparte

Deerhoof bestaat ruim twintig jaar en is al vanaf zijn oprichting niet in een hokje te plaatsen. Misschien dekt de term experimentele noise-rock enigszins de lading, maar Deerhoof is zoveel meer. De bandleden maken plezier en ontdekken spelenderwijs alle hoeken van de muzikale kamer.

Blikvanger van de band is zangeres/gitarist Satomi Matsuzaki. Enkele dagen na haar emigratie vanuit Japan naar de VS, stortte ze zich in het levendige muzikale circuit in San Francisco. Ze wordt bijgestaan door de geweldige drummer Greg Saunier en topgitaristen John Dieterich en Ed Rodriguez.

De band brengt sinds zijn bestaan bijna ieder jaar een album uit en er is één rode draad door de carrière van Deerhoof: iedere plaat is een aangename trip vol verrassingen, speelsheid, gestoordheid, humor en muzikale hink-stap-sprongen. Dwarse gitaargeluiden, nerveuze drums met jazzpatronen en de bijzondere stem van Satomi. Een live optreden van Deerhoof is een belevenis. Niet voor niets werden ze door collega-muzikanten als Radiohead en Red Hot Chili Peppers gevraagd als speciale gasten op hun tournees.

Bekijk de foto's (Bonne Aparte)
Bekijk de foto's (Deerhoof)