Doornroosje
loader

FortaRock

Deicide + Destinity + Karnak e.a.

Driemaal is scheepsrecht, de enfant terrible van de deathmetal, Glen Benton, heeft het al twee keer laten afweten in Nijmegen, maar op deze vrijdag gaat hij de boel rechtzetten, zo heeft hij beloofd. Dat ‘rechtzetten’ nemen we met een korreltje zout, want na ieder verschroeiend optreden van Deicide is iedereen murw gebeukt en is de zaal veranderd in een waar slachtveld.

De Amerikaanse band maakt al sinds 1990 de boel onveilig en heeft met het debuut ‘Deicide’ en ‘Legion’ uit 1992 albums gemaakt die het deathmetal genre mede vorm hebben gegeven. Net als vele metalpioniers heeft ook Deicide een wat mindere periode gekend, maar in 2006 was daar ineens ‘The Stench of Redemption’. Een uitermate sterk album dat mede door het bevlogen en spetterende gitaarspel van ‘nieuweling’ Ralph Santolla weer fris en urgent klonk. Brute, razende nummers als ‘Homage for Satan’ en ‘Desecration’ behoren tot het beste dat de band heeft voortgebracht. De twee albums die sindsdien zijn uitgebracht borduren voort op dit succes, maar altijd blijft het typerende Deicide geluid aanwezig.

Het zal een brute en memorabele avond worden…de heer Benton heeft dan ook wat goed te maken…..’dead by dawn, dead by dawn, dead by dawn……..!’

Bekijk de foto's (Deicide)
Bekijk de foto's (Destinity)
Bekijk de foto's (Sweetest Devilry)
Bekijk de foto's (Karnak)