fbpx
Delving

Sonic Whip

Delving + Iron Jinn

dinsdag 26 november 2024
locatie:
Doornroosje
datum:
dinsdag 26 november 2024
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Delving is het project van Nick DiSalvo, vooral bekend als frontman van de psychedelische rockband Elder. Met Delving put DiSalvo uit een breed scala aan invloeden en geluiden, variërend van psychedelisch en krautrock tot vroege elektronische en ambient muziek.

Debuutalbum ‘Hirschbrunnen’ is een belevenis op zich en bewijst dat hij een meester is in alle vakgebieden – van stonerrock tot psych prog en daarbuiten waarbij tegelijkertijd de kunst van prachtige nummers schrijven wordt onderstreept. Elk nummer is een briljant stukje inventieve instrumentatie. Een diepe en dromerige trip naar het muzikale universum van een van de meest creatieve en vooruitstrevende songwriters in de heavy psychedelische scene. Binnenkort verschijnt het tweede album, wederom op Stickman Records, het is tevens de reden om Delving weer uit te nodigen in Nijmegen na hun magistrale optreden tijdens het Sonic Whip festival dit jaar.

De Nederlandse psychedelische band Iron Jinn zijn label genoten van Delving. Hun debuut dat vorig jaar het licht zag is een hectisch album dat de logica van een droom volgt; namelijk geen enkele. De negen nummers op het album zijn het resultaat van een chaotische opeenhoping van indrukken, informatie en gesprekken uit de moderne wereld die krachtig worden doorgedrukt via een menselijke trechter: de geesten van bandleden en oprichters Oeds Beydals en Wout Kemkens.

genre

rock, psychedelische rock, doornroosjepas

media

Delving + Iron Jinn

dinsdag 26 november 2024

placeholder