Doornroosje
loader

Denovali Label Night

Ricardo Donoso + Orson Hentschel + Nadia Struiwigh

Denovali is een toonaangevend label op het gebied van ambient, drone, experimentele electronica, jazz, dark jazz en ook neo-klassiek. Na ruim 10 jaar heeft dit Duitse label een imposante catalogus dat bol staat van avontuur en kwaliteit. Vanavond een speciaal avondje met optredens van 3 artiesten die getekend zijn door Denovali: Ricardo Donoso (BRA), Orson Hentschel (DE) en Nadia Struiwigh (NL).

Ricardo Donoso, de vanuit Boston opererende Braziliaan is een bezige bij. In slechts een paar jaar tijd bracht hij 4 albums uit. Zijn muziek is niet alleen ritmisch, melodieus maar ook experimenteel een veelzijdig. Elektronische beats, ambient, soundscapes en lichtvoetige noise wisselen elkaar moeiteloos af. Donoso is niet in een hokje te stoppen en dat maakt hem juist interessant. Naar eigen zeggen is hij geïnspireerd door Gustave Le Bon, Edward Bernays.

Orson Hentschel is afkomstig uit Frankfurt. Hij bracht in 2016 zijn indrukwekkende debuut ‘Feed the Tape’ uit en een jaar later verscheen ‘Electric Stutter. Hentschel grossiert in intens beukende, repeterende soundscapes waarbij je niet alleen kan wegdromen maar ook prima op kan dansen.

Rotterdamse elektronicaproducer Nadia Struiwigh bracht onlangs haar tweede album WHRRU uit. Op dit tweede album heeft ze een flinke stap gezet. Dit blijkt ook uit de lovende recensies die tot op heden verschenen. In de pers wordt ze vergeleken met zielsverwanten en stijlgenoten als Biosphere, Monolake en Boards of Canada. Naar eigen zeggen is ze geïnspireerd door de Ierse muzikante Enya, de ritmes en de reverb vormen een inspiratie voor de muziek van Nadia. Pas later ontdekte ze artiesten als Kraftwerk, Boards of Canada en Aphex Twin.