Doornroosje
loader

Diggy Dex & Kenny B

Deze zomer komen Diggy Dex en Kenny B voor een speciale double bill naar het prachtige Openluchttheater de Goffert. Diggy Dex imponeerde onlangs nog in Doornroosje, waar hij met zijn Karavaan tour optrad & Kenny B staat 30 maart in Doornroosje waar hij onder andere zijn nieuwe album ‘Hoe dan ook’ ten gehore brengt. Op 16 augustus bundelen zij hun krachten in het Openluchttheater de Goffert.

Diggy Dex imponeerde onlangs nog in Doornroosje, waar hij met zijn Karavaan tour optrad, genoemd naar het zesde album van Diggy Dex. De songwriter/rapper was de afgelopen jaren continu onderweg door het succes van zijn album Golven. Met zijn band voelde hij zich een karavaan op rondreis, van optreden naar optreden.

Diggy Dex is al jaren een vaste waarde binnen de Nederlandse popscene, zo waren er platina hits met JW Roy (Treur Niet (Ode Aan Het Leven)) en Ali B (Ik Huil Alleen Bij Jou) en deed hij eerder Doornroosje en de Stevenskerk aan. Op zijn nieuwe album blijft hiphop de basis, maar zijn Franse chansons ook een belangrijke bron van invloed. Karavaan is een verzameling reisliedjes, verhalen op muziek die je meenemen op een reis zonder bestemming.

De avond word afgetrapt door Kenny B: Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een begrip in Suriname. Hij zingt al vanaf zijn achtste, in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels ook in het Nederlands. Zijn Nederlandse muziek heeft echter lang op zich laten wachten; toen hij 28 was, kwam Kenny naar Nederland. Hij trad in die tijd regelmatig in het buitenland op en vooral in Suriname.

Na zijn eerste Nederlandse single ‘Als je gaat’, releasede hij de hit ‘Parijs’, die inmiddels meer dan 30 miljoen keer gestreamd is en bijna 32 miljoen keer is bekeken op YouTube. Met ‘Parijs’ wist Kenny B als eerste Nederlandse artiest 1 miljoen Spotify-streams in een week te scoren. Deze hit ontketende een serie van covers en meerdere samenwerkingen met verschillende singer-songwriters. Hierna volgde een succesvolle tour door heel Nederland, van clubs tot televisieprogramma’s tot verschillende festivals als Zwarte Cross, Noorderslag, Dutch Valley en het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Je kon niet om hem heen.

Op zijn nieuwe album “Hoe Dan Ook” laat Kenny zich ook weer op zijn zonnigste kant zien: een uitstekende start van een mooie avond in het Openluchttheater.

Bekijk de foto's (Kenny B)
Bekijk de foto's (Diggy Dex)