Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen voorronde #3

Discipline & Rather Real + Maura ten Hoopen e.a.

De Roos van Nijmegen is dé muziekcompetitie voor ambitieuze bands en acts met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. Dit jaarlijks terugkerende muziekspektakel bestaat al sinds 1986 en viert dus in 2012 haar 26e verjaardag! Van postrock tot hiphop en van singer-songwriter tot metal; elk denkbaar muziekgenre vindt zijn weg in de Roos. Op donderdag 12, 19 en 26 april vinden de voorronden plaats in Merleyn. In de voorronden zullen 9 bandjes strijden om een plekje in de finale in Doornroosje.

Discipline & Rather Real
De eerlijke en oprechte teksten van Discipline gecombineerd met de veelzijdige beats van Rather Real hebben lokaal al voor veel optredens en de nodige buzz gezorgd. De teksten van Discipline zijn veelal autobiografisch, met een altijd aanwezige menselijkheid. Rather Real levert erg uiteenlopende beats waarmee hij de luisteraar telkens weer een nieuw hoek van zijn sound laat horen. Live staat het duo voor diversiteit: van knallende hiphop tot zomerse jazz. Dat de Nijmeegse hiphop scene nog wel degelijk leeft, bewijzen deze mannen!

Maura ten Hoopen
Maura combineert in haar muziek haar zuivere en warme stem met mooie gitaarpartijen. In haar eentje weet ze het publiek al aan zich te binden, dus in combinatie met haar band is ze helemaal betoverend. Maura omschrijft haar stijl als een mix van folk, pop, indie en jazz en laat zich inspireren door artiesten als Nick Drake, Laura Marling en Nouvelle Vague. Maura won eerder de singer-songwriterwedstrijd Nootuitgang en hoopt tijdens de Roos van Nijmegen opnieuw de finale te behalen. 

ZeitGeist
Geen grenzen, dat is het idee achter de muziek van ZeitGeist. Naast hun interesse voor de wetenschap, delen deze studenten de liefde voor muziek. De centrifugale krachten van hun instrumenten maken het leven aangenaam verrassend. Nederlandse, Duitse en Afghaanse invloeden verrijken de diversiteit van deze band, waarin klassiek, electro, triphop, drum&bass en jazz bij elkaar komen. De beats en baspartijen zorgen ervoor dat je niet lang stilstaat; de melodieuze gitaar en de synthesizer laten je zweven en de twee celli bezorgen je kippenvel. Samengevat is Zeitgeist een stevige bodem van hiphopbeats en bas, belegd met gitaar, rap en zang, overgoten met een klassiek cello-sausje. Als dat niet spannend klinkt…

Bekijk de foto's