Doornroosje
loader

Planet Rose

DJ Koze + DJ Tennis + Txoria e.a.

Het seizoen openen doe je natuurlijk in stijl. Vandaar dat er 2 hedendaagse house iconen op de allereerste Planet Rose van het nieuwe seizoen staan. De Duitse DJ Koze is even grillig en onvoorspelbaar als geniaal. De Duitser is voor geen gat te vangen, zo blijkt ook uit zijn laatste wapenfeit. De compilatie die hij maakte voor de roemruchte DJ Kicks serie bevat meer hiphop dan house. Ook in de booth is het altijd afwachten wat hij gaat doen, al is 1 ding zeker: het wordt muzikaal een hoogstandje. Zijn onlangs verschenen, nieuwe single ‘XTC’ op zijn eigen Pampa label staat op het punt 1 van de grote zomerklappers van 2015 te worden.

Dat andere house boegbeeld luistert naar de naam DJ Tennis, de head honcho van het befaamde Life And Death imperium. Dat label drukt al jaren zijn stempel drukt op het hedendaagse (deep)house geluid en is mede-verantwoordelijk voor het succes van acts als Tale Of Us en Mind Against. Zijn weg daarnaar toe is echter niet de meest logische: DJ Tennis is namelijk een punker van de oude stempel, organiseerde concerten en was opereerde als tourmanager. Het verklaart aan de andere wel weer zijn DIY attitude, ondernemingsdrang en eigenwijsheid.

De Nijmeegse local hero Txoria heeft de afgelopen paar jaar ruimschoots bewezen dat hij als geen ander met deze sound uit de voeten kan. Vandaar dat hij het bal opent.

Bekijk de foto's