Doornroosje
loader

Dopebwoy + Gyo Kretz

Jordan Jacott, beter bekend als Dopebwoy, is een Nederlandse rapper en producer met een lange, muzikale geschiedenis. Zijn vader was DJ en bracht hem in zijn jeugd veel bij op muzikaal gebied. Na zich ver ontwikkeld te hebben als producer, besloot Dopebwoy ook zelf te gaan rappen. Dit bleek een goeie zet. Nu kon hij zijn ideeën direct uitwerken en direct tot een compleet product maken.

In 2016 brengt Jordan zijn eerste eigen single uit als rapper. Samen met Jayh brengt hij de track ‘Selecta’ uit. In 2017 volgt zijn eerste EP met featurings van Jayh, CHO, Zefanio en Josylvio. Maar de single ´Cartier´ zorgde er voor dat Dopebwoy doorbrak in de Nederlandse hiphopscene. Cartier stond meer dan 12 weken in de top 10 lijst van de Nederlandse charts en was daarmee dé zomerhit van 2017 en was op elk festival en in elke club te horen. De track heeft nog steeds het record van meest gestreamde track ooit van Nederland. In 2019 bracht hij zijn eerste solo album ´Forever Lit´ uit met samenwerkingen van o.a. Boef, het Franse MHD, de Engelse Yxng Bane en Frenna. Het album stond ruim 15 weken in de album top 10 van de Nederlandse charts.

Dopebwoy’s Forever Lit album kwam al binnen op 1, de verwachtingen voor de komende jaren zijn nog groter. De producer/songwriter geeft aan dat een tour niet langer op zich kon laten wachten: ‘Het album Forever Lit was na het succes van de single ‘Cartier’ mijn absolute muzikale doorbraak, ik wil dat album vertalen naar mijn eerste echte eigen show en dat laten zien aan de fans’.